Jemné "pusinkové" tortičky Pavlova s jahodovým krémom z mascarpone a čerstvých jahôd.
Korpus:
Korpus:
- 4 bielka
- 280 cukor krupica (jemný kryštálový)
- 1 lyžica kukuričný škrob
- 1 lyžička biely vínny ocot
Krém:
- 250g mascarpone
- 250g smotana na šlahanie
- stužovač šlahačky
- hrsť čerstvých jahôd (asi 5 veľkých alebo 10 menších)
- 1 vanilínový cukor (20g)
- práškový cukor podľa chuti
Bielky vyšlahám úplne do tuha (musia byť naozaj tuhé!), a potom (za stáleho šlahania) po lyžiciach pridávam krupicový cukor. Sneh s cukrom poriadne vyšlahám tak, aby nebolo cítiť kryštáliky cukru. Trvá to pomerne dlho - odporúčam použiť silný mixér so stojanom. Potom zamiešam škrob a úplne nakoniec ocot (najlepšie ručne, ale môžete aj šlahačom na nízkych otáčkach). Na papier na pečenie si nakreslím 5 - 6 kruhov. Papier otočím, aby sa mi čiary neotlačili na Pavlovu, položím na plech a jemne ho natriem olejom. Cesto lyžicou jednoducho rozdelím a urobím približne rovnako vysoké kôpky. Rúru si medzitým rozpálim na 170°, vložím plech a okamžite stiahnem teplotu na 100°. Pečiem (skôr len suším) 30 - 40 min. podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak) a potom ich ešte nechám úplne vychladnúť v rúre. Tortičky by mali aj po upečení zostať pekné bledé. Tesne pred servírovaním naložím na tortičky krém a ozdobím ich čerstvým ovocím.
krém: Vyšlahám šlahačku s vanilínovým cukrom a stužovačom a odložím ju do chladničky. Mascarpone vyšlahám s práškovým cukrom (množstvo podľa chuti a kyslosti jahôd). Jahody ponorným mixérom rozmixujem na hladko a zmiešam s mascarpone, potom už len zľahka ručne zmiešam s vyšlahanou šlahačkou.
zdroj: vizuálne ma inšpiroval tento recept - Pavlova with strawberry cream, len som si ho urobila po svojom, (skombinovala som svoje overené recepty na Pavlovu a krém).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA