24. 6. 2014

Bublanina s ovocím

Toto cesto na bublaninu mám veľmi rada, pretože vďaka kukuričnému škrobu je jemné a nadýchané...


  • 5 vajec
  • 250 - 350g cukor krupica (jemný kryštálový)
  • 100ml olej
  • 100ml mlieko (voda)
  • 320g polohrubá múka
  • 80 g kukuričný škrob (2 x 40g Zlatý klas)
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
- ovocie (jahody, maliny, černice, ríbezle, čerešne, višne, marhule)
- plech na pečenie 28x39cm vysoký 4cm 

Celé vajcia vyšlahám s cukrom poriadne do peny, postupne zašlahám olej, mlieko (ja som dala vodu) a nakoniec krátko zašlahám múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Cesto vylejem na plech vyložený papierom na pečenie, naukladám ovocie nakrájané na menšie kúsky a upečiem. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
Poznámka: Bublanina je dosť vysoká, odporúčam použiť väčší plech na pečenie. Ovocie môžete dať aj iné, podľa sezóny. Ja som dala posledné jahody z tohtoročnej úrody a keďže ich už bolo málo, doplnila som ich prvými malinami, čo som našla v záhrade). Ak nechcete aby sa vám ovocie prepadlo na spodok bublaniny, môžete ho jemne obaliť v múke (ja som to nerobila, nám to nevadí). Množstvo cukru v ceste si môžete prispôsobiť použitému ovociu (ak dáte višne alebo ríbezle odporúčam 300-350g cukru). Ak z nejakého dôvodu nemôžete alebo nechcete mlieko, môžete ho nahradiť vodou alebo rastlinným mliekom. Bublanina na foto je robená s vodou.
zdroj: naozaj netuším - tento recept pečiem už vyše 20 rokov a považujem ho už vlastne za náš rodinný recept


4 komentáre:

  1. Receptík je suprový. Piekla som s čerešňami,s marhuľami.Krásne popísaný postup ��

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý a pekný komentár, ako aj vyskúšanie receptu :) Jana

      Odstrániť
    2. Janka,ešte som ho nemala vyskúšaný, ale hneď som vedela, že musí byť výborný podľa toho postupu,ako ste ho popísali, zaliala som si ho do fólie, a až potom som piekla. Výsledok ,že wau 😍. Ďakujem, že ste sa podelili o receptík, už si ho pýtajú aj v práci, lebo ochutnali. Boli nadšené. Ja som ten anonym z 25.06.2017 ,toto som Vám chcela ešte napísať 😉

      Odstrániť

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk