11. 1. 2017

Nepečené rezy s kokosom, čokoládou a sušenými slivkami

Jednoduché, rýchle a hlavne chutné nepečené rezy s kokosom, čokoládou a sušenými slivkami. Obľúbený nepečený zákusok mojej dcéry.



Slivková plnka:
  • 600g sušené slivky
  • 100ml voda
  • 200g čokoláda na varenie
  • 100g BB keksy kakaové
  • 125g maslo
Kokosová plnka:
  • 250g sušený strúhaný kokos
  • 200g práškový cukor
  • 200ml voda
  • 125g maslo
Poleva:
  • 100g čokoláda na varenie
  • 4 lyžice olej
  • tortové oblátky (množstvo podľa potreby)

Primerane veľký plech (alebo inú vhodnú nádobu) vyložíme tortovou oblátkou. Odporúčam použiť menší plech na pečenie s rozmermi asi 30 x 20 cm. Oblátky prípadne podľa potreby odkrojíme, aby boli na celej ploche plechu. Sušené slivky nakrájame na drobno, zalejeme vodou (100ml) a krátko povaríme. Pridáme maslo a ešte krátko povaríme a odstavíme. Do horúcej slivkovej zmesi pridáme na drobné kúsky nalámanú čokoládu a miešame, kým sa všetka nerozpustí. Potom pridáme nadrvené keksy, všetko dobre premiešame a natrieme na pripravené tortové oblátky. Dáme do chladničky dobre zachladiť, aby sa nám kokosová plnka dala dobre natrieť. Do hrnca navážime cukor, pridáme 200ml vody a prevaríme, pridáme maslo a keď sa roztopí pridáme aj kokos a krátko prehrejeme. Kokosovú plnku opatrne natrieme na slivkovú a necháme vychladnúť. Na vychladnutý zákusok natrieme (nalejeme) čokoládovú polevu. Čokoládovú polevu pripravíme veľmi jednoducho: olej dáme do hrnca a jemne ho zahrejeme, do horúceho oleja pridáme čokoládu nalámanú na malé kúsky a intenzívne miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Ak si netrúfate rozpúšťať čokoládu na sporáku, môžete ju rozputiť aj nad parou. Povrch zákusku môžete ešte posypať sušeným kokosom (nie je nutné.) Po vychladnutí krájame na menšie rezy alebo kocky.
Poznámka:  Toto je obľúbený zákusok mojej dcéry, rezy na foto "upiekla" ona, ja som jej len asistovala pri výrobe a nafotila som jej ich :)
zdroj: reklamné noviny Kaufland + naše úpravy

2 komentáre:

  1. Skusila som aj tento :-) nech je nieco inak ako po ine roky. Neviem este ako to cele dopadne, chladi sa... kokosova plnka sa mi zdala trochu sucha, dufam, ze sa nebude rozsypat, bola by to skoda. Mala som fajnove vykostkovane slivky ktore by som asi inak neminula, tak "posli" sem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pekný deň želám,
      áno tá kokosová plnka je trochu suchšia (je to trochu vidno aj na foto), ale na druhý deň po vychladnutí by to malo byť ok. Tak dúfam že si pochutíte a nebudete ľutovať :)

      Odstrániť

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk