Klasické rezne trochu inak...
- bravčové, kuracie, morčacie, zajačie/králičie mäso nakrájané na rezne (množstvo podľa počtu stravníkov a vášho uváženia)
- cesnak
- čerstvý zázvor
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej podľa potreby
- múka, vajíčka, strúhanka na trojobal
- olej na vyprážanie
Deň vopred prelisujem cesnak a zázvor nastrúham na jemno (množstvo podľa počtu rezňov - na jeden rezeň počítam spravidla 1/2 menšieho strúčiku cesnaku a 1/2 malej mocca lyžičky nastrúhaného zázvoru). Pridám soľ (primerane k počtu rezňov - nepresoľte!), spravidla počítam 1/4 malej mocca lyžičky na jeden rezeň, čerstvo namleté čierne korenie, 1 - 2 lyžice oleja (podľa počtu rezňov) a všetko spolu dobre zmiešam. Mäso umyjem, nakrájam na rezne, trochu naklepem a ponatieram z obidvoch strán pripravenou cesnakovo-zázvorovou pastou. Rezne naukladám na seba, zabalím do alobalu a odložím do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň obalím klasicky v trojobale a vypražím v horúcom oleji. Vypražené rezne ukladám na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej.
zdroj: www.toprecepty.sk, časopis dobré jedlo + moje malé úpravy
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA