9. 12. 2011

Moje obľúbené recepty na perníky a medovníky

Ak hľadáte naozaj dobrý recept na perníčky, vyskúšajte TENTO RECEPT OD ERIKY, je skutočne výborný ... a pozrite si aj jej stránku  hobby-origin a potešte sa pohľadom na jej prekrásne medovníky, torty a kraslice... Ak dodržíte všetky Erikine rady v recepte, perníčky sa vám určite vydaria...


A tu je malá ukážka môjho insitného umenia :)) Takto úplne jednoducho, pomocou perličiek a kvetov z jedlého papiera som ozdobila medovníkové srdiečko pre dcérku :) ... Keďže zdobiť bielkovou polevou neviem, ani marcipánové ružičky sa mi veľmi nedaria, pomohla som si kúpenými ozdobami... celé srdiečko aj polevu som robila podľa receptu od Eriky.


Ďalší výborný recept na perníčky nájdete TU na slovenských topreceptoch od jednej veľmi milej a šikovnej dámy, ktorá ma nick eva hubova. Je trochu úspornejší ako ten predchádzajúci, ale rovnako dobrý (v recepte je iba 50g medu a 50ml oleja) a je bez kakaa. Ja som si ich vyvaľkala trochu na tenšie (tak ako radí aj evka), pretože v rúre dosť podrastú a vajíčkom som ich potierala pred pečením aj po upečení (robím to tak vždy). Neskôr, pár dní pred Vianocami, ich budem ešte plniť slivkovým lekvárom zriedeným s rumom a namáčať do čokolády, pretože tento rok chceme aj plnené medovníčky.
zdroj: toprecepty.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk